Bryllup

 

 


 

Bryllupsreise

2 juli dro vi på bryllupsreise. Første stopp er Bangkok. Vi bodde på Montien Riverside Hotel i Bangkok. 

Etter 4 dagers opphold i Bangkok, fløy vi til Filippinene. Vi bodde på Mandarin Oriental Hotel i Manila. 7 dagers opphold i Manila var preget av shopping, uteliv og golf. Vi traff mine gamle bekjente og gamle kolleger til Bjørn. 

Siden jeg ikke har vært på Filippinene i 10 år, var det også  på sin plass til å besøke min familie i Baybay Leyte.  Der traff jeg min bestemor, onkel, tante, kusiner og fetter. 

Vår siste stopp er Boracay Island og bodde på Nigi-Nigi Resort. Øyas stolthet er den utrolig vakre White Sand Beach som flere ganger er kåret til verdens vakreste strand. Skinnende hvit, langgrunn og krystallklart vann. Her kan man sitte, bygge sandslott, jogge eller vasse og bade. Et høydepunkt på dagen er rett og slett å beundre den fantastisk vakre og romantiske solnedgangen, gjerne med en drink under de skyggefulle palmene langs stranden. 

Boracay ligger på 121 55 øst og 12 00 nord, og tidssonen er GMT + 8 timer. Dvs. at Filippinsk tid ligger 7 timer foran Norge på vinteren og 6 timer foran om sommeren. Boracay er ca. 7 km lang og 1-3 km. bred. Øya har ca. 7000 registrerte fastboende, og 2 større landsbyer. Frem til 1980 tallet var øya ukjent blant turister, og innbyggerne var hovedsakelig fiskere. Selv nå er ikke Boracay noen typisk turistmaskin slik man kjenner det fra andre populære  feriedestinasjoner.  Man kan oppleve en fin blanding lokal kultur side om side med eksotiske hoteller og restauranter. Lokal befolkningen er åpne og svært vennlige overfor turister. 

Hele øya er bundet sammen med et nettverk av stier og små veier. Det finnes ingen privat biler på Boracay, og transportmiddelet er stort sett mopeder med sidevogn og tråsykkeler. De fleste restauranter og barer ligger ut mot stranden. De er ofte enkle med kun palmetak, sandgulv og 4-5 bord. De fleste restaurantene holder åpent til 10-11 om kvelden, og noen barer er åpne lengre. Øyas 3-4 diskoteker og nattklubber holder åpent nesten hele natten avhengig av sesong av antall besøkende. 

Andre linker

Om Thailand, Bangkok

Om Filippinene

Om Boracay Island
Bilder fra bryllupsreise
Bangkok
Manila
Baybay Leyte
Boracay


Oppdatert sist: 14.12.07